26.02.2022 г., 13:27 ч.

Гривна с талисманчета 

  Поезия » Друга
360 2 7

Събирам сутрин

всички страхове -

деца, воюващи

из моя свят с наслада.

Превързвам раните им,

утешавам с думи две,

целувам, с много обич,

техните челца и длани.

Дошло е времето

за сладкия им сън -

пълзи по небосвода

светлината.

А аз...

Ще трябва да вървя.

Със гривната,

проблясваща ми на ръката.

В страха си,

като всички, съм

дете на майката природа,

а в смелостта - герой,

подпиращ с гръб

житейското небе,

повтарящ си:

"Да! Жив съм.

Мога, още мога!"

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??