1.12.2021 г., 11:36 ч.

Гурбетчийки 

  Поезия » Друга
666 0 2

Те са мирни и кротки жени,

над децата си бдят кат' орлици.

Наши майки и наши сестри,

полетели в тъмното птици.

 

На гурбети по къщи и двóри

денонощно се трудят и плачат,

а сърцата им с Господ говорят

и насън замесват погачи.

 

Тези пусти проклети денáри

наброени за кръв и за пот,

те не радват майките стари

и душите в самотен живот.

 

Закопнели за обич и ласка

те се взират в гъста мъгла

и проклинат жлъчната маска

на царицата подла - Парá.

 

Те са български майки, сестри,

те са нашите храбри орлици!

За тях са моите мъжки сълзи

и поклонът чак доземи!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??