"... хайде, тръгвам!" - и ето, заблестяха внезапно
всички изгреви смели - от среднощ до един.
Този град се изгуби и притихнало капна,
строгостта си превърнал в разтопен парафин.
И завоите остри преминаваха в преки,
изпреварили нечий любопитен перваз.
Упоих се сред всички думи билково-меки,
ослепях - да не виждам как си тръгваш след час.
После юли престана да е пристан за лято,
дръпнал грешната струна на раним клавесин.
Но ме буди усмивка за дланта ти, която
бе завинаги моя - от среднощ до един.
© Милена Белчева Всички права запазени
дръпнал грешната струна на раним клавесин."
"Много нежно и докосващо двуредие, пренаситено с поезия."
Мерси девойко - тук притисна струните на душата ми с това баре.
Поздрав за теб и за поезията ти!