16.07.2010 г., 11:44 ч.

хайку 3 

  Поезия » Източни форми
604 0 3

VVV

Нестройно кресчендо.

Вятър дирижира

камбани в полето.

 

VVV

В лудостта на виното –

узряло докосване.

Тръпчива сладост.

 

VVV

 

Жълти фенери

разсмиват дъгата –

дъждовен прощъпулник.

 

VVV

 

Наранени треви.

Облаци разтягат

лястовичи петолиния.

 

VVV

 

Камениста диря -

от разпятие до рождество

Каин плаче.

 

VVV

 

Натежало докосване.

Следобедна мекота

по пръстите – зелено.


 

© Мери Добрева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??