6.07.2017 г., 21:38 ч.

Хаосът в мен 

  Поезия » Друга
506 1 3

Аз все съм на въпреки. Все ще променям света.

А всъщност в самата мен царува безпорядък.

Тук съм сложила това, там онова,

И като цяло водещ е Хаосът.

 

Сутрин пия задължителна чаша кафе.

Нали съм голяма. Ама, че смешка!

Понякога плача като дете,

А животът ми е една въртележка.

 

И се върти наляво. А после надясно.

Смях. Сълзи. Неразбрани слова.

Думи просто хвърлени на вятъра.

Но сигурно в живота се случва така.

 

Сигурно чак, когато побелеят косите ми,

Ще го подредя тоя моя разбъркан живот.

Сега просто. Уж гоня мечтите си.

А в мен живеят: Вяра, Надежда,

Дори и любов.

 

Ох. Любов!

Ту те гори – ту те праща на дъното.

Любов. Едно сладко, красиво безумие

Любов. С аромат на буря.

Но те искам, любов.

Чу ли ме?!

Автор: Полина Велчова

© Полина Велчова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??