27.10.2019 г., 8:05 ч.

Хей, Димитре 

  Поезия » Гражданска
1605 1 5

Димитрия двори мела

сухи листи, жълта шума.

Ален кон за път извела

и на млади братец дума:

 

„Хей, Димитре, братко мили,

яхвай скоро конче буйно.

Виж, гори заесенили,

в бъчви зрее вино руйно.

 

Хей, кожуха топъл мятай,

бяла, доведи ни зима.

Сняг да напои земята
,,
вредом берекет да има.“

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??