1.02.2024 г., 20:09 ч.

Hепознати светове 

  Поезия » Друга
201 5 6

Безсъниците токчета обули са,
побягнали стремглаво. Накъде?
Животът ми – еднопосочна улица,
посоките им до една краде.

 

Под роклите от сълзи избелелите,
ги милва вятър с ледена ръка.
На ъгъла очакват ги неделите,
които пропиляха. Хей така.

 

По листа ми мастилото – разлятото,
рисува непознати светове.  
А вън сънят ми ветропоказателя
с пирончетата звездни пак кове...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??