Събирам си лятото в шепа небе.
Обличам се с изгреви сутрин.
Нуждая се само от малко море
от цвят тъмно син - пеперуден.
Светулкови гривни и Еньов венец.
В очите - безброй персеиди.
Изграждам си спомен от пясък в дворец
обсипан с рапани и миди.
Подсвирквам си щурчови песни. И тях
ще пазя в бял плик с маргаритки.
Извезвам росата и лунния прах.
Събирам си слънце на китки -
нуждая се просто от снопче лъчи...
И много дъга. Нека има.
Запазвам си всичко. В сърце и в очи.
Събирам си лято за зима.
© Деа Всички права запазени