29.04.2022 г., 18:36 ч.

Хиляда сто и две по Рихтер 

  Поезия » Друга
242 2 4

Не съм за обич. "О" плюс "бич" плюс мен — земетресение...

Хиляда сто и две по Рихтер ми е магнитудът. 

Наместо да ми търсиш рози, си търси спасение. 

Че не е знак за бистър ум да се захванеш с луда. 

 

Не ме задиряй. Тия дири всъщност са на куче. 

А свойте с пепел ги заривам. Вкъщи ми е тясно. 

Не се върви по чужди стъпки. Аз ли да те уча?

Живот(н)и диви бродят в мрака. Много е опасно!

 

Недей звъни. На мен звънец не можеш да ми сложиш. 

Ни пръстен, ни каишка, а пък камо ли намордник... 

Живот един опитомих, със все стоте му кожи. 

Остана къс душа да влача, вързана със корда. 

 

Била съм сладка!? Как пък не... Комай си пробвал джанка? 

Нали Гергьовден ще ме стигне, бяла ли съм, кротка...

В главата ми си търсят място триста зли спартанки, 

дори на вид да ти приличам на персийска котка. 

 

Какъв ти брак? Главите луди дявол ги бракува.

А аз пък на един такъв случайно съм му щерка. 

На шепа боб щастлив живот без мен ти пророкувам. 

Че хлопа ли дъска наум, не става със отвертка. 

 

Здравей? Живот и здраве стигат. И пари за пасти.

Сега ти казвам сбогом. С Бог напред, към автобуса!

Билети няма? Как очакваш с мен билет за щастие...

Побързай. В 5 очакват дъжд. А после идва трусът... 

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "О" плюс "бич" плюс мен — земетресение...

    Изкефи ме това тълкуване
    То като съ-пр(л)уг
    Думите имат толкова интересни корени
  • Кашата в главата... Седи, седи, па току рукне 🤣 Благодаря ви, че прочетохте, Мери и Наде!
  • Отвя ме!
  • Лелееее!!! Нахъсано, режещо-предизвикателно, шамарено-парещо, люшна ме точно с "хиляда сто и две по Рихтер"! Пепи, повече от възхитена съм! Щом лирическата твърди:
    "Живот един опитомих, със все стоте му кожи"!!!!
    ще се справи с всичко това силно момиче, вярвам му! Същинска емоционална експлозия си сътворила, безценна моя нова приятелко! Аплодирам те горещо!❤️
Предложения
: ??:??