27.03.2010 г., 21:11 ч.

Хладна грациозност 

  Поезия » Философска
426 1 4

Страшно се надига тъмнината

да обгърне всичко с хладна грациозност.

Ето – даже въздухът се дави,

тъжен, с обозрима сериозност.

 

Всички късчета на разпиляната надежда

ще потънат в сиво-черната мъгла.

И ето, че смъртта сега изглежда

като къщичка уютна от стъкла.

 

Писъкът на недошлото вдъхновение -

заглушен от плътността на моите гърди,

отеква вътре в мен в недоумение,

че ще умре, дори преди да се роди.

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??