27.04.2008 г., 21:58 ч.

Ходим в сън 

  Поезия » Гражданска
828 0 11
Ходим в сън в необятна галерия
от пророчески, живи картини
и напразно живота си мерим -
колко глухо, безцелно ще мине;

как усърдно, безцелно затрупан,
ден след ден си натрупва ръждата -
катинарът на всички табута,
от които изсъхва душата.

Колко много светци си пропуснал
в календара си, Господи мили!
Людоеди с кръвта им закусват
с изцедените нерви и сили.

И напразно се питаме вече:
"Докога ще е раят заключен?"
Много истини спят - неизречени,
а словата за бунт - ненаучени...

© Кети Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??