21.10.2021 г., 18:58 ч.

Хората 

  Поезия » Философска, Друга
419 2 3

Говорят хората,

какви реално били хората,

колко лоши били хората,

как без ни едно съжаление,

лъжели,

мамели,

накърнявали,

грабели,

разрушавали по пътя си

всичко що докоснат,

злорадствали,

уморявали,

че правели немислимото дори

за да получат това, което искат.

 

Колко плашещи до смърт били те -

хората,

че са способни да затворят друг

в железен кафез,

че дори и в златен ковчег

ако се наложи.

 

Говорят хората,

колко нищожни били хората.

Как мразели,

презирали,

наранявали,

макар и без реална причина

семейство,

свой близък,

свой приятел,

и колко болна е

тяхната представа за света изобщо.

 

Изопачени умове

коментират други болни умове.

 

Говорят хората,

че човек ли си - си прецакан.

И няма нищо такова като Съдба,

което да опровергае, че не е така.

 

Никой не получава това,

което е заслужил.

 

И колко да са лоши хората?

Колкото теб,

колкото мен,

колкото всеки друг!?

 

И колко да са болни хората?

Колкото теб,

колкото мен,

колкото всеки един!?

 

Хората мразят хората,

които имат теория за хората.

 

 

20.10.2017 г.

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, Сенилга, Миночка, че се отбихте при мен. Радвам се, че ви е харесало.
    Да, това е човешката природа - именно това я прави толкова ужасяваща.
  • Много истинско, точно и мъдро, но такава е породата - Човек!
  • люди...у них есть есть крайние позиции во всём
Предложения
: ??:??