26.03.2008 г., 17:28 ч.

Хората и техните мечти 

  Поезия » Любовна
634 0 1

 

Слънцето оглежда се в луната,

а луната във звездите

и започна малка приказак тогава

за хората и за мечтите.

 

Пеперуда с ледени крила лети

и чака някой да ги разтопи,

за да може тя свободно пътя си да продължи

и да гледа от високо хората и техните мечти.

 

Ще разказва тя как две сърца заедно кървят,

как две очи за други две сълзят,

как една душа търси сродната на нея,

как една вселена от любов е изградена.

 

И всичко тя ще побере в своето крехко пеперудено сърце,

но трудно до него ще се добереш,

защото първо своята душа ще трябва да дадеш,

за да разбереш, че човек също може да мечтае

колко дълго неговата приказка ще трае.

 

А дотогава тя ще си лети и ще вижда хората и техните мечти...

 

 

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • О...Омайващ стих, наистина прекрасен!Наситен с много чувство и красота!
Предложения
: ??:??