18.04.2017 г., 14:38 ч.

Храм градя от пепел 

  Поезия » Философска
287 1 2

Храм градя от пепел.

Спомените бавно тлеят.

Цветни, черни, смешни.

Паметни, погрешни.

Пасха и неволя.

 

Час първа

Вън детството играе

в дрешки отеснели.

Точка, точка, запетая.

Сляпа баба. До безкрая.

 

Втори дубъл

Пръхнат устните ми

жадни и червени.

Зреят в дланите ми

трънки и глогинки.

Лятно равноденствие.

Или са калинки.

 

Част трета и четвърта

Билото лежи зад мене.

Паля свещ от хора.

Дим забражда с тюл

косите снежнобели.

Може и дантели.

 

Стълба към простора.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??