20.11.2009 г., 11:13 ч.

Художник 

  Поезия » Гражданска
431 0 1

Художник

На Тодор Маринов

 

Небето очите свои отвори –

луната и слънцето ясно.

Светът срещу тях отправил е взори –

абсурден,

      гротесков,

           прекрасен.

 

Абсурден?

       В селцето и твари, и хора

       живеят във мир ежедневно.

       Отчетливо чувам какво си говорят,

        долавям гласа им напевен...

 

Гротесков?

       Отдавна не съм тук аз срещал

       чешити –

               и смешни,

                   и скръбни:

загърнати в лятото –

             знойно, горещо,

а в зимата –

            вечно разгърдени.

 

Прекрасен?

     Откривам във твойте картини

     намигване,    

               жизненост,

                       радост.

 

При тях ме завръщаш

             ти, Тодор Маринов,

да пия

      по капки

            наслада.

 

 Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??