2.08.2012 г., 23:31 ч.

Художникът, мравунякът и гробът на кучето 

  Поезия » Друга
923 0 4

                        Завърши в татуирана тишина

                                 и тежко дихание 

 

                         Пролетта му посади минзухари

                         Зимата - галон ирландско

 

                         Сега спи до цинковите си

                                                              купички

                         между корените на здравеца

                                 и неразбраните борове 

 

                         Чака своята последна династия

 

 

                        * * *

 

                          Понеже винаги е там

                          Не забравя да съществува

 

                          Дългите сенки не го порицават

                          Слънчев лъч не би го корил

 

                          В липса на гордост приема снега

                          Понеже не винаги било е така

 

 

                        * * *

 

                          Много е важно

                          Да не си обръща внимание

 

                         Важно е много

                         Рецепта да има:

 

                          Лъч тъмнина

                          Галон ирландско

                          Тиквени семки

                          Много протеини

 

                          За да погледне

                         Обратния гръб на реката

 

                         Нали знаем -

                         Той е друга река

 

 

                                             15.5.2009г.”Свети Константин”

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??