14.05.2007 г., 23:39 ч.

Художникът от Солун 

  Поезия
481 0 8

Художникът от Солун

Той винаги застава там - под кулата.
Във шапката си слънцето заплита.
Осъден е морето да рисува,
щом вече знае тайните му скрити.

Сред бръчките ръката му се мята.
От цветовете ражда се прибоят.
Танцуват смели чайки пред платната
на полуделите от свободата кораби.

В нозете му умилкват се вълните -
ще им разкаже приказка за вятъра,
със който толкова години в скитане
живота си през  пръсти е пресявал.

Ще пее тихо македонски песни.
В очите му ще слязат дъждовете.
Ще пие узо и ще псува бесен.
По дланите му залезът ще свети.

Така и сетния си ден ще изпроводи.
На колене луната ще посрещне.
И не за рай, за ад ще се помоли -
да спи спокойно между грешните.

© Величка Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??