Такъв съм аз – и ангел, но и демон!
Жадувам мир, а тръгвам на война.
С успех решавам сложните проблеми,
а после сблъсквам мрак и светлина.
С живота съм на „ти”, но и воювам,
и във конфликти често имам пръст.
За своя чест поне не шмекерувам -
с достойнство нося тежкия си кръст.
Предчувствия разбивам без пощада –
непредвидим и тъмен като нощ.
Надежди, чувства зарад мене страдат –
сега добър, след миг безкрайно лош!
Със времето не се разбирам твърде –
вбесявам се от мудния му ход!
Не уважавам истини премъдри –
без тях се справях в целия живот!
Опазил Бог, но досега не страдам
от раздвоение на личността.
Във Рая ли да съм или във Ада –
проблемът ще е след смъртта.
Това съм аз – и ангел, но и демон!
И в Рая, и във Ада – нежелан!
Ще ме запишат във графа „Проблемен”.
И май на място ще си бъда там!...
© Роберт Всички права запазени