12.03.2020 г., 9:02 ч.

И ще бъде прекрасно... 

  Поезия
387 1 4

Ще остана заключена в моето лято
(пренасити душата с тъга всяка зима).
Ще съм топла вълнá. Песъчинка, която
се загнездва на меко в сърцето на мида.

 

Да се люшкам в ръцете на залез от юни
и на юлския изгрев искри да подклаждам.
А през август във мен три звезди ще се влюбят,
и ще блеснат в небето - надути и важни.

 

После двете с луната по вино ще пием
(тя е моя приятелка много отдавна).
С една бърза комета есента ще премине -
птиците и щурците от деня да открадва.

 

И тогава във слънце моя свят ще затворя,
ей така - пъстро лятна и без да порастна.
(за морето оставям прозорец отворен,
за да влиза при мен)...
                                        Е, не е ли прекрасно?!

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??