Закапаха последните лъчи,
обрулени от есенния залез.
Жаравата утихнала се скри
под лунната пътека до безкрая.
Закапаха последните лъчи,
проблясваха сред въглените стари
искриците от пролетни води
и бурите на летните пожари.
Закапаха последните лъчи,
посипаха небето ослепяло.
Замръзналият вятър заскрежи
очите ми. И стана бяло, бяло...
© Елена Гоцева Всички права запазени