23.05.2008 г., 10:19 ч.

И станах ангел... 

  Поезия
778 0 11
 

Вали... пречистващ дъжд...

Нежно по лицето се стича...

Погали ме като ласка на мъж -

топло... страстно... обичащо...

Разля се светлина във душата...

Разнесе се аромат на свежи цветя...

Усмихна ми се с нежност Зората...

Нали все пак и тя е жена?!...

Опияних се!...

Ах, каква блажена красота!!!...

Разцъфнах като пъпка на роза...

Отворих всичките си сетива...

Любов сакрална в себе си нося...

Устремена сред облаците вървя...

Докосвам звездите и копнея

ангел да съм, макар и без крила...

със всемира искам да се слея...

А покрай мен серафими летят...

Очите им - топли извори небесни -

с прашец вълшебен поръсват света,

гласчетата им звънки приканват ме: "Ела!"

И тръгвам със тях, обвита в омая,

към божествената градина вървя...

Блажено смирена, защото зная,

там и аз ще получа  своите крила...

И станах ангел!!!

Преродих се във светлина!...

 

© Ани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??