11.11.2010 г., 23:55 ч.

И... стъпките белязах 

  Поезия » Гражданска
1133 0 15

И... стъпките  белязах -

от тръните в нозете си.

Вървях през драките,

не беше светло!

Не, не гонех върховете,

а мечтите...

Уви, раняваха ги изстрели,

 от свои и от чужди -

недовиждащи,

че нося светлина в сърцето си...

Не искаха да видят светлината,

да вкусят плод от сладост натежал,

извиращ от дълбокото в душата.

Не искаха доброто да усетят.

Не знаеха, доброто беше цяр

за болните души и световете им.

Не искаха да знаят и убиха

надеждите за бъдното добро.

Зъл вятър помете ги и станаха на прах!

От тръните в душата си 

стъпките белязах.

Неусетно със мечтите остарях!

© Стойна Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??