22.04.2008 г., 12:56 ч.

И сватба... без горчиво (В памет на загиналите във влака-убиец София-Кардам) 

  Поезия » Гражданска
1910 0 18

И СВАТБА... БЕЗ ГОРЧИВО


Молитвен зов. Сред клада.
Грях няма. Няма и пощада.
Последна, пареща сълза.
Къде си, Господи?! Ела!
                           Декор, облян във светлина.
                           Единствен кадър във нощта.
                           Героите във филма кратък
                           са в сепарета за... оттатък.
                                                         По коловоза в димна сянка
                                                         върви към ада катафалка.
                                                         Опърлен стон. На живо.
                                                         И сватба. Без горчиво.
                            Филмът свършва. И зарята.
                            Печели Оскар сатаната.
                            И няма милост от съдбата -
                            с билет за никъде във мрака.


Виновни няма. Има жертви.
Къде сте, господа експерти?
Невинни има. И забрадки.
Не е ли време за оставки?!

 

Маги

 

 

 

 

© Магдалена Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??