И тази нощ аз плача,
нечута от никой освен от Бога.
И тази нощ ще се обвинявам.
И тази нощ ще съжалявам.
За грешките минали,
за добротата ми, как правя
всичко за хората, а те дори
не се интересуват коя съм аз.
Знаят името ми,
знаят повърхностни неща.
А най-същественото се чудя
как никой не разгада?
И тази нощ аз плача.
Нечута от никой освен от Бога.
И тази нощ ще мине,
и живота ми също, в плач и самота...
© Пламена Райчева Всички права запазени