30.10.2010 г., 17:35 ч.

И това е напълно достатъчно... 

  Поезия » Философска
1422 2 27

 

Имам покрив, храна и каишка на шията.

Всяко кътче от двора познавам...

(Докъдето допуска и стига синджирът ми.)

Любовта е

измислена тайна...

 

Любовта е програма със име „Оплождане”.

В подходящия ден или час

или нея у нас, или мене ме водят.

Получава се –

ако тя е съгласна...

 

Скучна работа... Не че нямам амбиции,

но добрата дресура, почти е скопяване.

Нима има любов с родословна позиция?

Разрешат ли - родът

и след теб продължава...

 

А пък онзи проскубан - бездомникът

можел с вой да докосне луната...

И за него любов означава готовност

да се бориш до кръв

и да хапеш, да хапеш...

 

Щом спечели, е горд, че по цялата улица

път му правят  с подвити опашки...

И е само за него махленската блудница,

а  очите ù  светят

от страст и от вярност...

 

После тича,  изплезил език срещу вятъра

и привиква  да спи между другото...

Ближе раните... И макар че е гладен,

е свободен и

вие към вражите глутници...

 

Да го чуят и бягат онези, които не е,

и онези, които до кръв е нахапал...

Днес е кралят... (А утре – кой знае?) Но днес...

Днес е жив...

И това е напълно достатъчно...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??