15.11.2012 г., 16:09 ч.

И започнах да чувам звездите 

  Поезия » Друга
423 0 0

Неусетно в света се заслушвах.

Всички шумове в своето тяло

проверявах, разплитах и сгушвах –

бегли сенки от някакво цяло.

 

На квартала кресливите звуци

допълзяваха вкупом при мене.

По пресъхнали, стари олуци

в мен се стичаше вечното Време.

 

Все шептяха дърветата нощем

сънни приказки, бели поеми.

Чух гласа на дъжда. Помня още 

как се мъчеше да ме превземе

 

със тъгата си тиха и влажна.

Аз напразно преглъщах сълзите.

И откри ми Света тайна важна.

И започнах да чувам звездите...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??