16.04.2018 г., 13:47 ч.

Иди 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Друга
349 1 0

Иди, за да разкажеш, че ме има,
на всичките морета до брега
и до реките буйни, несломими,
сред пясъка разнежен с топлина.

 

Иди, за да разкажеш, че ме има,
до ледените остри върхове,
които се не плашат ни от зима,
нито от гладни, вълчи ревове.

 

Иди, за да разкажеш, че ме има,
дори и в непристъпната гора,
сред смърчовете със безмерна сила,
сред дъбовете с блага хладнина.

 

Иди и нека всички да узнаят,
че има тук един злочест човек,
не ще пристъпи портите на Рая.
Пред себе си, за честност дал обет!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??