Apr 16, 2018, 1:47 PM

Иди 

  Poetry » Landscape, Phylosophy, Other
350 1 0

Иди, за да разкажеш, че ме има,
на всичките морета до брега
и до реките буйни, несломими,
сред пясъка разнежен с топлина.

 

Иди, за да разкажеш, че ме има,
до ледените остри върхове,
които се не плашат ни от зима,
нито от гладни, вълчи ревове.

 

Иди, за да разкажеш, че ме има,
дори и в непристъпната гора,
сред смърчовете със безмерна сила,
сред дъбовете с блага хладнина.

 

Иди и нека всички да узнаят,
че има тук един злочест човек,
не ще пристъпи портите на Рая.
Пред себе си, за честност дал обет!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??