30.09.2016 г., 7:47 ч.

Идвам 

  Поезия
378 0 2

Между мен и живота е мокро стъкло.
Той реве, аз се крия на сухо.
Но кажете ми моля, кажете защо,
съм се взрял в мокротата от тука?

 

По пътеки различни, аз пеш ще вървя,
от звезди ще си правя букети.
В житейска прегръдка ще изгоря
за да може след мен да е светло.

 

Как го искам, този неспирен живот!
Ще се мокря до кости щом трябва,
но стъклото дели ни и ми дава урок,
че с желания само, не става.

 

"Покажи, че го искаш. Дай някакъв знак,
усети, пребори ветровете..."
Изпоти се стъклото от мислите, чак
прекопира очите и двете.

 

Погледнах се сам и грабнах чука.
Животе почакай ме, ида!
Между нас вече няма да има стъкла,
в които греха си да видя.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Валентин, хареса ми идеята ти и начина, по който си я развил в своя стих! Не трябва да гледаме Живота през прозореца, защото докато стоим на „сухо”, той вече ще е минал! Поздравления!
  • Животът е за смелите! Поздравления, Вальо!
Предложения
: ??:??