20.06.2008 г., 19:32 ч.

Идвам у дома 

  Поезия » Друга
600 0 8
  •               Здравей! Дали си същата - не зная!
  •               Аз тук съм! Дишам! Идвам у дома!
  •               Живеем заедно в квадратната ни стая,
  •               но виждам, че си дяволски сама...
  •               Недей мълча, когато се събличам,
  •               от грижи, от умора и от прах.
  •               Вдигни очи! Кажи, че ме обичаш!
  •               Или пък, че ужасно те е страх!
  •               Кажи ми: Страх ме е да те загубя!
  •               Пак пил си! Много закъсня!
  •               С коя говори? Имаш ли си друга? -
  •               тогава ще си моята жена.
  •                Тогава ще си същата, с която
  •                ръка в ръка преминал бих гори!
  •                Сто пъти бих започвал отначало
  •                и всеки път - по диво отпреди!
  •                Тогава ще те искам и след края!
  •                Но стига вече - ти не си сама,
  •                с децата и разхвърляната стая! -
  •                Аз тук съм! Дишам ! Идвам у дома!
  •                                                      Бояна,2007

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??