10.07.2007 г., 10:49 ч.

Иглата (Гурбет) 

  Поезия
485 0 4

Иглата
по Е.Евтимов

На върха и дяволи скачат.
Колко са? - Иди ги брой.
Тези аритмии, какво ли значат?
Треска за злато или покой?

Бодва веднъж - случайно сякаш .
- Майната и... Наздраве!
После - отново!!! Стреснат чакаш
Видов ден - наяве.
*
Иглата... Пробожда с писък,
старо и младо - наред!
Как да избягам, щом съм орисан?
За Разпятие дал съм обет.

2 Март 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??