6.02.2014 г., 17:34 ч.

Игра на думи 

  Поезия » Друга
557 0 3

 

Ако усетиш странно гъделичкане
зеленият ми поглед щом те стрелне -
недей да се страхуваш! Всъщност всичко е
игра на думи. "Редно" и "нередно".
Ако докосна леко със ръката си
(разбира се - съвсем неволно) твоята -
не се терзай с прибързани въпроси -
не си опитал още от агонията...
Която ти забърквам най-прилежно.
Спокойно, аз съм от добрите феи!
Целувам и от вятъра по-нежно...
Ухая на любов. И орхидеи...

Дали да те пожаля, или... не?
(Фея ли казах? Моля, извини ме.)
Откакто съм с почти половин сърце -
и дяволът не смее да намине.
Игра на думи... Знам, че си учуден.
Май редното превърна се в нередно?
Познато ли ти е - сега си влюбен
във някой, за когото си поредното
сърце!... Сърце, което ще разбие.
(Защото всичко в този свят се връща).
Добре дошъл в страната на ранимите!
Защо ме гледаш толкова намръщено?

Павлина Соколова

 


© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??