15.02.2014 г., 21:17 ч.

Игра на жмичка 

  Поезия » Друга
745 0 4

Като дете, играех аз на жмичка:

един зажми, а другите се крият.

Това не бе забавата едничка,

да бъда скрит и да не ме открият.

 

Но таз игра ни беше най-любима.

Играхме я вечер и по тъмно.

Във нея някаква си тръпка има -

равнява се на тичане по стръмно.

 

Играех аз и без да осъзнавам,

че цял живот след туй ще я играя.

В живота, който още не познавам,

това ще е играта ми докрая.

 

И ден, и нощ в живота ми орисан

от нежелана смърт аз все се крия.

И още в себе си до днес съм слисан,

че тя не може мен да ме заплюе.

 

В житейските си пазви аз се крия...

Смъртта до днес е в ролята на жмяща.

И случваше се тя де ме открие,

но изпреварвах аз да я заплюя.

 

И таз игра на жмичка продължава:

смъртта ме търси, аз пък ù се крия.

Животът просто днес ме задължава

далеч напред от нея да се скрия.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пожелавам ти успех в играта!Много позитивен стих!
  • Благодаря Ви, Момичета!Трогнат съм от коментара и оценките!
    Бъдете и пишете!Желая Ви хубав ден!
  • Да, Никола, има истина в стиха ти!

    Поздрав!
  • !!!
    Каква идея!
    Чудесен стих!!!

    "Животът просто днес ме задължава
    далеч напред от нея да се скрия."

    И аз те задължавам!!!
Предложения
: ??:??