17.09.2018 г., 1:11 ч.

Има ги и сивите дни 

  Поезия » Пейзажна, Друга
315 2 7

Дали това е същото небе –

искрящо, със лъчите си немирни?

Обляло всяко цъфнало поле,

със цветове окичено – ефирни.

 

Дали това е същата земя –

разлистена, жужаща, животворна?

Сега връз нея стелеща мъгла,

изсипа си мътилката зловонна.

 

Дали във моето сърце, душа,

таи се още лято плодородно?

Погълна ме огромна тишина –

стопих се в сивотата и́ сиротна.

 

Но сивото са всички цветове,

събрани заедно, като в бутилка.

Ще преродя се в нови светове,

изпъстрени с дъги и без горчилка!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??