Настана тежко време,
народът не може да се съвземе,
народ с възможности и потенциал,
който май е полудял.
Подкупният глас на народа,
това ли е нашта порода?
Нечут, объркан, неразбран,
в една държава окован.
Стачки, оставки и протести.
Кой алчната лисица ще замести?
Глад, мизерия и бездомни,
Кума Лиса нужно е да се опомни.
Евро фондове пари отпускат,
но политици да ги дават пропускат.
Вътрешни хора се уреждат –
пионки за царски пай се оглеждат.
Законът за всички е направен
и не напразно на Парламента е оставен.
Но явно не важи за тези във властта,
копаещи на народа пропастта.
Нямало работни места...
А къде работят другите по света?
Цените, устремени към небето,
орязват парите и за детето.
За традиции и народни песни
пари се плащат вече, неуместни.
За какво? За да не са забравени,
иначе и те до сега да са изоставени.
Планините и реките... Те са дар!
Дар от нашия Небесен цар!
Ала растенията и животните
изпаряват се подобно на грамотните.
Природата? Тя се съсипва,
макар държавата внимателно да опипва.
Тук ловци, там крадци,
а в държавата прииждат бежанци...
Ако беше жив, Левски би се питал:
"- Тази ли държава да спася се бях опитал?"
Ботев би се гръмнал в главата,
а Райна, какво ли ще каже горката...
Кой успя държавата така да уреди?
Кой бе тоз, който хаосът подреди?
Къде са тези войни от преди?
Кога най-накрая България ще се прероди?
Настана тежко време,
народът не мпже да се съвземе.
Народ с възможности и потенциал,
който май е полудял.
© Георги Георгиев Всички права запазени