1.11.2017 г., 16:16 ч.

Има надежда 

  Поезия » Друга
332 1 3

ИМА НАДЕЖДА 
Росица Чакърова 

 

Без музика душата ми тъгува... 
И думите сами запяват в мен. 
Понякога насън ми се прочува 
гласът на някой славей уморен, 
шум на вълни и крясъци на чайки, 
как вятърът засвирва на обой... 
И още звуци чудни и незнайни 
заливат мислите като порой. 
Тогава трепват всичките ми струни, 
Орфей заплаква в ямб или дактил... 
Свидетел на това е дискът лунен, 
до втръсване от римите препил, 
поклащайки се сутрин се прибира, 
през рамо тихо с укор ме поглежда –
дори и той изобщо не съзира 
у мене даже капчица надежда... 

 

И няма, да... (Поне докато дишам...) 
А после... нищо. Бяло и красиво. 
И Дяволът доволен ще напише:
"Изгоря щастлива!" 

 

ЛОНДОН, 01/11/2017 '  12:22

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??