9.06.2020 г., 22:57 ч.

Имам се 

  Поезия » Свободен стих, Друга
655 1 1

Време е.
Или ще се откажа сама от битките,
или битките ще ме довършат.
Победите са най-големите преструвки
на една загубила собствения си мир душа.
Тържествуващите усмивки не са били никога мои,
само ваши -
вие, които все се нуждаете от доказателство.
Така взискателни са всички погледи -
проклета аз, че мога до го видя.
Поне един да имаше единствено да ме погали.
Това безсмислие кой го измисли?
Щастието да се търгува с отплата...
Всички души са без изход,
но аз не искам вече да вляза.
Имам се.
Затварям очи, за да се усмихна на себе си -
просто няма за какво да се боря.
Най-сетне.

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??