19.10.2011 г., 11:33 ч.

Инфарктен ключ 

  Поезия » Друга
837 0 39

 

 

 

           ИНФАРКТЕН КЛЮЧ

 

 

Това е моят дом... Но аз не смея

вратата му самотна да отключа.

Тук вече само спомени живеят.

Не вярват, че животът ще се случи.

 

Ръцете ми задъхани се чудят

защо ключът е побелял инфарктно.

Една огромна черна пеперуда

открадна мама... Няма път обратен.

 

Тя, милата, ме чакаше на прага

и криеше сълзите си в усмивка.

Днес мъката въжето свое стяга,

от моите очи сълзите бликат.

 

Промушвам се през портата страхливо

и светвам... Но се стряскам като в тъмно!

Дали ще мога да остана жива

и как без  мама  тука ще осъмна?

 

 

17.10.2011

Ямбол

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??