7.04.2015 г., 21:28 ч.

Интервю с дърво 

  Поезия » Друга
478 0 8

Аз съм самотно дърво,

покрито цялото със смола,

последното от едно общество

което хората наричат "гора".

 

Бях най-голямото, затова ме пожалиха...

Сега съм... вековна атракция...

Хит бях, а после май ме забравиха

но научих, че се казвам Акация.

 

Сега съм приятел с пчелите,

горките и те намаляха...

И те май вървят след горите,

а те както знаете... бяха...

 

Сега на тях вие седите,

че мебели са и трици...

Над мен са безлюдни дори висините,

отдавна ги няма познатите птици...

 

Извинете ме, че много говоря,

но от дълго време само мълча...

При мен не се спират вече и хора...

Ех, тежка... вековна съдба...

 

Интересен въпрос е този последния, тук -

"Защо цялото съм покрито с тази смола?"

При нас, дърветата, метаболизмът е друг,

всяка капка такава... е равна на една човешка сълза...

 

30.07.2014

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??