24.08.2007 г., 12:50 ч.

Исках, не можах 

  Поезия
877 0 18

Исках, ако мога,
да избягам
от себе си, от болката,
от мисълта,
бушуващи и ровещи 
душата ми,
превъръщащи  я
в клада изгоряла.

Исках още днес
да изкрещя:
Край! Махни се
от сърцето ми!
Бях аз огън, станах
тлееща жарава,
угасвах като спомен,
без ръцете ти.

Исках да избягам.
Не можах.
Тогава в нестинарски танц
ще се превърна,
и с въгленчето малко
в пепелта,
магията пламтяща
ще възвърна!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??