27.04.2023 г., 16:27 ч.

Искаш 

  Поезия » Друга
155 1 2

Искаш да говоря все лъжи. Да ти кажа, че в душата ми е пролет.

Да твърдя, че кръстът не тежи, да преглътна моите неволи.

 

Искаш да забравя низостта. Да зачеркна получените рани.

Да прегърна сляпа глупостта. Да не видя истини събрани.

 

Искаш престореност, сълзи. Вярно, със тях е някак си по-леко.

Всяка низост в сърцето ми горчи, а глупостта кънти в ума ми като ехо.

 

Няма да те лъжа. Пролетта тръгна си от всичко отвратена. 

Кръстът тежи и в пустота дните минават покрай мене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??