11.04.2008 г., 20:41 ч.

Истина или лъжа 

  Поезия » Любовна
988 0 4

Малък е светът.

С теб бяхме нещо повече от близки -

докосна ни с дъха си любовта.

Обърка ни. Признавам си - така е.

Не я допуснахме до нашите сърца,

но тя и днес във въздуха витае,

а ние се държим като деца.

Разделяйки се, себе си ще лъжем,

че всичко е било почти игра

и ще се питаме дали не бяхме длъжни

да съхраним една запалена искра.

Но кой ще ни отвърне?

Самотата? Или пък вечер празното легло?

Въпросът ще увисне в тишината

и всяко мрачно съмване ще е добре дошло.

© Иво Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??