6.06.2019 г., 14:53 ч.

Истината 

  Поезия
677 0 6

Баба Меца се събуди 
тръгна, но се позагуби
в горичката прекрасна
много тя се позахласна.
Гъби дири за закуска
но гората  не я пуска.
Да намери пътят верен
позапита облак черен
Облакът я изненада
много истина не каза
и обърка я нарочно,
за да не е съвсем точно.
Баба Меца се забави,
но сама се пооправи
и след лутане обратно
се прибра акуратно.
Вдигна поглед към небето
и изгледа го напето
и се кара с него вече
но от доста отдалече
и му каза с остър тон,
че има такъв закон
истината да се казва
иначе ще се наказва!
И поуката каква е
вече всеки чу и знае 
истината си кажи
и никога не лъжи…
 

© Tаня Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Приказки в рими, за дечицата любими »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??