19.02.2017 г., 13:01 ч.

Истинско вълшебство 

  Поезия » За деца, Философска, Гражданска, Друга
642 0 3

    ИСТИНСКО ВЪЛШЕБСТВО           


С малка пръчица вълшебна       
да можех всичко около мен да променя,
глад, беди, неволи тежки мигом щях да залича.
Сълзите в детските очи с усмивка щях да ги изтрия
и бездомник в зимна нощ с топло одеяло да завия.
Вдовица бедна да нахраня, с радост старец да даря,
ех, да имах вълшебна пръчка, всичко щях да променя.
За жалост, не съм вълшебник, но от баба знам едно –
ИСТИНСКО ВЪЛШЕБСТВО Е, КОГАТО СТОРИШ НЯКОМУ ДОБРО :)

© Dobrin Katerov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря
  • Всяка вечер трябва да си задаваме въпроса "Какво добро направи днес?" Поздравления за стиха!
  • Всеки ден по една добрина!
Предложения
: ??:??