17.08.2018 г., 20:22 ч.

Историо 

  Поезия
211 1 0

 

Историо, ти блуднице най-древна
евтино се продаваш,
всекиму си потребна,
да те ухажва, прекроява
по свой тертип и мяра
за своя изгода.
Как да имаме на тебе вяра,
щом имаш изменчива природа?
Едни те дописват.
Други те променят.
Но никой не се подписва,
когато те изменят.
Всеки те тегли към себе си,
дела велики ти прибавя,
или пък тежки кредити
на другиму за изгода добавя.
Така следите изчезват
на минало, корени, истини,
а те биха ни били полезни
със знаци на картата избистрени.
Историо,
къде е твоята истина свята?
„Някъде там в миналото.“ -ще кажеш,
но от времето на зората
са те използвали продажници.
Истината е потъвала в забрава.
На неистини всички се кланяме.
Аз не бих ти вярвала тогава.
Не може на теб да се осланяме.

17 08 2015

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??