4.08.2009 г., 11:37 ч.

История за краля 

  Поезия
808 0 7

История за краля

 

 

 

 

Подхлъзнал се от сребърната кула,

кралят падна в нейното подножие.

А придворните, вика му чули,

радостни надничаха от ложите.

 

Изоставен в бездната на мрака,

той очакваше спасение.

И незнайно колко дълго чака, 

потопен в безмерното презрение.

 

Сред тълпата от безплътни хора

кралят се превръщаше в един от тях.

Неусетно как попадаше в затвора

под властта на собствения страх.

 

Потопен във мъртвото море,

кралят бе забравил що е смях.

Но вървеше, без да знае накъде,

а душата му превърна се на прах.

 

*** *** ***

 

След трагични и отчаяни борби,

от прахта му лумна светлина.

Като феникс той се прероди,

отлетя към нова бъднина!

 

© Христина Маджарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??