13.09.2007 г., 19:48 ч.

ИСТОРИЯТА НА ЕДНО КУЧЕ  

  Поезия
604 0 19

Намери ме една жена. Аз малък бях,
по буните бездомен скитах.
Вечер рибарите ме хранеха със хляб,
а утрините бяха тихи, много тихи.

Във своя топъл дом ме приюти.
Дъщеря и болна беше, бързо ме обикна,
а аз забравих самотните рибарски дни
и с момиченцето малко свикнах.

Обикнах я и вечер до леглото и лежах,
докато болките и тихо не преминат,
но не след дълго отново се почувствах сам,
момиченцето болно се помина.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??