25.07.2009 г., 23:58 ч.

Изгревите не залязват (дует с perfectstranger) 

  Поезия » Философска
833 0 9

Много се радвам за първия ми дует с perfectstranger , за който, Митко, искам да ти благодаря, за мен беше удоволствие...

Изгревите ни не могат да залязват,
залезите в изгреви не се прераждат,
само приказки за демони разказват,
изнурените в нощта от глад и жажда.


Родиха ни нас каменно скалите
и ни оставиха по стръмните била.
Във носталгични нощи със звездите
запазихме си буреносните сърца.

Дори сънят е странно буреносен,
стихията на буреносния ни стон,
и отговор на всичките въпроси
е мраморът в студения салон.


А пък Демоните стават статуи...
стъпки, отекващи по мраморния под.
И някой пита светлина струи ли
във дебрите на мрачния живот.

Да...Идва светлината с изгрева,
повдига вятърът завесите от мрак,
а демоните с каменните ризници
очакват залеза на светлия си враг
.

Да чакат само им остана и
за мъст идеалисти да убиват.
Залези на бури и една измама
с нас подпалените макове презират.

© Преследваща северния вятър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??