Изгубен
Мрак сърцето ми обви
и волята скоси.
Мечтата моя
потъна в мрачна стая.
Ръцете ми сили нямат
болката в мен да откъснат
и риданията да спрат.
Как стигнах до там?
Аз себе си да изгубя
и воля да склоня.
Един-едничък страх
бе у мен настанен
и сили даде на мрака.
Болката честa прибули
волното съзнание
и почна моето терзание.
Ах, таз пуста самота,
как в обятия прегърна
горкия невежа, гонещ копнежа.
Ах, тази самота злокобна,
с взлом влезе
и живеца от мен открадна.
***
О, как желая да имам
тази леснота аз да умра,
но не мога да си го позволя.
Жадувам да избягам от тази болка силна,
която убива всяка искрица в мен.
Това чувство на безсилие и безмощие,
което опознах, ме сломи.
Това чувство пагубно, вледеняващо,
което ми втълпи, че, каквото и да поискам,
няма да мога да достигна
и не ще вече бъда щастлив.
То унищожи едничкото, което имах
- да мечтая и копнея.
Страх нов имам аз
– да желая, каквото и да било,
защото ме е страх да не го изгубя.
Може би никога не съм бил
близо до там, где звездите са.
Но поне преди имах вяра
и надежда в предстоящото.
Сега се чувствам празен аз,
като черупка изхвърлен, ПОБЕДЕН.
Мъртъв ли съм? - не знам.
Не искам! Не искам! Никога повече
да изпитам тази болка и слабост,
не искам аз.
Очаквам с нетърпение,
деня, в който отново с лек дъх
на гръд ще мога аз да копнея и желая.
А таз тъмна сянка,
страшно надвиснала над мен,
да се разпръсне и свободен да съм.
ДА ЖИВЕЯ аз трябва отново!
Да се боря и да заздравея.
Стъпканата си воля да възкреся
и отново жив да бъда.
***
Сърцето ми силно е като на бик
и тежи в гърдите ми
с големината на юмрук.
Тупа си там то,
сила ми дава и живец раздава.
Тупа си там то -
сърцето ми импулсивно -
и следвам го аз безгласно.
Никога не съм можел да мисля,
сега осъзнавам това.
Всички решения от там идват,
от гърдите ми.
Винаги съм го следвал
и ще следвам.
Сърцето ми ме води
и ще вървя под неговото наставление
през проходите на битието.
С него аз живея,
с него аз копнея,
с него аз чувствам,
дишам и съществувам.
© Ковиян Гежов Всички права запазени
ДА ЖИВЕЯ аз трябва отново!
Да се боря и да заздравея.
Стъпканата си воля да възкреся
и отново жив да бъда.
Открих част от себе си в това стихотворение. Браво! Много е хубаво!