14.05.2013 г., 21:21 ч.

"ИЗГУБЕНА" - Откровение 

  Поезия » Друга
504 1 0

                 "ИЗГУБЕНА"

 

Там, където бях, бе жестоко и тъмно.

Там, от където дойдох беше студено и зъзнех.

"Нямах мечти. Не виждах звезди.

Само изображения прелитащи внезапно.

Бях блуждаеща душа без теб."

 

Знаете ли, дори не болеше?!

Знаете ли, не усещах нищо?!

И така тихомълком преследвах

призрака на своята сянка.

 

Дали лудостта ме обземаше

или по-скоро бях се изгубила?!

 

Полет надолу и... НИЩОТО.

Пусто, зловещо и мамещо.

Непознато, диво, нямо и глухо.

       Но... Аз ОЦЕЛЯХ!!!

И за всичко това бе "виновна" ТЯ -

               ЛЮБОВТА.

Обичта ми към себе си и към хората.

 

От соковете на цветята

вече правех не "отрова, а мед".

Виждах толкова, колкото знам.

А сега съм това, което мисля.

Приемам нещата такива, каквито са,

щом като не мога да ги подчиня на себе си.

 

Знам и разбрах само едно,

че няма нищо по-лошо от това

да изгубиш себе си!!!

"Да не знаеш къде се намираш.

Да не знаеш какво дириш..."

 

"Няма нищо повече за обясняване."

Сега искам и живея така,

"сякаш слънцето е угаснало за последно".

    "И всичко, което остава,

   е едно пиано, което свири...

                 ADAGIO..."

 

                       из "Адажио" на Лара Фабиан

© Камелия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??